ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Ayva Ayvanın Yararları Gülgillerden çiçekleri iri ve pembe renkli yapraklarının al (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=147492)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 12:34 AM

Ayva Ayvanın Yararları Gülgillerden çiçekleri iri ve pembe renkli yapraklarının al
 
Ayva

Ayvanın Yararları



Gülgillerden çiçekleri iri ve pembe renkli yapraklarının altı tüylü, orta yükseklikteki bir ağacın meyvesidir.


Ayva limondan büyük, sarı renkte, tüylü, mayhoş, dokusu sertçe ve ufak çekirdekli bir meyvedir. Vitamini boldur. Çiğ yenilmesi tavsiye edilmez. Komposto veya jöle yapılarak veya külde pişirildikten sonra yenmesi uygundur.


Faydası:


İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Karaciğer tembelliğini giderir. Safra akışını sağlar. Çarpıntıyı dindirir.


Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. Bronşit, müzmin öksürük ve veremde faydalıdır. Ağızdan su gelmesini ve kan kusmayı önler. Vücudun gelişmesine yardım eder.


Merhem yapılarak kullanıldığı takdirde el ayak ve meme ucu çatlaklarını, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir. Egzama kaşıntılarını ve basur memelerinin doğurduğu şikayetleri giderir.


Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar yememelidir.


Ayva'yı yemek için 12 neden var


Ayva'yı yemek deyimi argoda her ne kadar olumsuz anlamda kullanılsa da gerçek hayatta oldukça faydalı bir eylem. Doktor İsmail Ağar, ayva yemek için 12 faydalı neden sayıyor:


1-Damar sertliğini önler.


2-Karaciğer tembelliğine iyi gelir.


3-Ayva şurubu ishali ve dizenteriyi keser. Mideye ve bağırsaklara kuvvet verir.


4-Tansiyonu düşürür.


5-Safrayı tedavi eder.


6-Bronşite, öksürüğe ve vereme faydalıdır. Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır.


7-Çekirdeklerinden yapılan merhem, dudak ve meme çatlaklarında, ekzamalarda kullanılır. Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır.


8-Ayvanın yaprağını yakıp kül olmadan söndürüp iyice dövüp göze çekilirse çok faydalıdır.


9-Çiçeği baş ağrısını geçirir, kalbe, beyne iyi gelir.


10-Ayva suyu kabızlığı giderir.


11-Çiçeği bal ile pişirilip emzikli anneye verilirse sütü bollaşır.


12-Yemekten önce yenilirse kabızlık, sonra yenirse ishal yapar.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.