ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Koruğun Yararları Koruğun Faydaları Koruk; Olgunlaşmamış ham üzüme koruk, diğer (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=147446)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 12:42 AM

Koruğun Yararları Koruğun Faydaları Koruk; Olgunlaşmamış ham üzüme koruk, diğer
 
Koruğun Yararları

Koruğun Faydaları

Koruk; Olgunlaşmamış ham üzüme koruk, diğer adıyla ekşi üzüm denir. Ekşi tadı içeriğindeki elma asidi ve tartarik asitten kaynaklanmaktadır. Ayrıca, potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller içerir.


Koruğun Faydaları ve Tıbbi Etkileri

İştahı açar. Göz ağrılarını dindirir. Kurdeşende faydalıdır.


Koruk Nasıl Kullanılır? Şerbeti yapılabilir. Olgunlaşmamış, ham üzümlerin sıkılmasıyla elde edilen "koruk suyu" özellikle salatalara ekşi bir tat vermek için, limon gibi kullanılmaktadır. Koruk suyu, kabızlığı gidermek için de kullanılmaktadır. Fakat fazla kullanılması ishale neden olabileceği için ölçülü kullanılmalıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.