ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   patlıcanın yararları Patlıcanın Faydaları PATLICAN: Kalori değeri düşük bir besin (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=147349)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 12:58 AM

patlıcanın yararları Patlıcanın Faydaları PATLICAN: Kalori değeri düşük bir besin
 
patlıcanın yararları

Patlıcanın Faydaları


PATLICAN: Kalori değeri düşük bir besin olan patlıcanda A, C ve B vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bulunur.


Patlıcanın Faydaları: Sinirleri yatıştırır ve tansiyonu düşürür. Kalp çarpıntısını giderir. Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Kansızlığı giderir. Karaciğerin ve pankreasın çalışmasını düzenler. Böbrek ağrılarını ve yanmasını azaltır. Basura iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olur.


Patlıcan Nasıl Kullanılır? Patlıcan normalde acı bir besin olduğu için kullanmadan önce tuzlu suda bekleterek acılığı giderilir. Patlıcan lapa haline getirilip yanıklara konursa faydası görülür.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.