ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Bergamotun Yararları Bergamot Bitkisi Turunçgillerden, daima yeşil kalan bir ağaç ol (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=147248)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 01:15 AM

Bergamotun Yararları Bergamot Bitkisi Turunçgillerden, daima yeşil kalan bir ağaç ol
 
Bergamotun Yararları


Bergamot Bitkisi Turunçgillerden, daima yeşil kalan bir ağaç olan Bergamotun meyvesinin kabuklarından hoş kokulu Bergamot Esansı elde edilir. Bu esans özellikle Bergamot Aromalı Çay ve ilaç yapımında kullanılır.


Bergamotun Faydaları

Bergamot Esansı çay ve ilaçlara hoş bir koku verir. Bergamot yağı depresyona karşı olukça etkilidir. Rahatlatıcı etkisi ile uyku bozukluklarına iyi gelir. Mikrop öldürücüdür. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur.


Bergamot nasıl kullanılır?

Genellikle Kozmetikte, ilaçlarda ve çaylarda koku ve farklı lezzet vermek amacıyla kullanılır. Ayrıca, bergamottan elde edilen bergamot yağı tedavi amacıyla da kullanılır. Kabuklarından da bergamot reçeli yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.