![]() |
Standart Olmayalım
Standart asla olmayın
Yarın sabah uzaylılar gelse dünyaya... Deseler ki, "ne yaptınız bunca zaman, gösterin de görelim..." Teknoloji göstersen, komik... Adam zaten uzaydan gelmiş. Para falan desen, ona ne... Savaşların ve getirdiği yıkımların, acıların gurur duyulacak bir tarafı yok. Ama Van Gogh gösterebilirsin. Çaykovski dinletebilirsin. Mikelanjelo'nun karşısına oturtabilirsin... Selimiye’yi, Sultanahmet’i gösterebilirsin. "İnsan, işte bunu yaptı" demek için... Sonra derler ki, "sanat karın doyurmaz..." Ana babalarımız sanatla uğraşmamızı pek sevmez. Herkes, köşe dönecek bir evlat yetiştirme gayretinde... Otomobil al, ev al, yazlık al, borsada hissen olsun. Verilen akıl budur. E madem "maddi konularda" bu kadar akıllıdır bizim büyüklerimiz, bu memleketin neden 300 milyar dolar borcu var? Picasso’yu ve eserlerini inceleyin. Diyebilirsiniz ki, "ben resimden anlamıyorum, ne bulacağım Picasso'da." Zaten ben de anlamam ama anlatmak istediğim bu değil. Picasso, sadece resim değildir. Sanat sayfalarında "kübik mübik" diye laf salatası yapan ukala dümbeleklerinin anlattığı da değildir. Picasso, farklılıktır. "Herkes ne yaparsa yapsın, ben böyle yapıyorum arkadaş"tır... Kalıpları reddedin. Makine mühendisi olacaksanız, öyle olun. Mimar olacaksanız, öyle olun. Hukukçu olacaksanız, öyle olun. Kimyager olacaksanız, öyle olun. Abartmıyorum... Tornacı olacaksanız, öyle olun. Sakın standart olmayın. Başkaları ne yaparsa yapsın. Onu zaten başkaları yapıyor. Siz başka yapın... |
Sakın standart olmayın.
Başkaları ne yaparsa yapsın. Onu zaten başkaları yapıyor. Siz başka yapın... __________________ Evet haklisin ergenekon....Paylasimin icin tesekkurler... |
cok güzel bir yazı olmus ellerine sağlık
|
ya benim ömrüm standart olmaya çalışmakla geçti bir türlü başaramadım bu dediğim gerçek.neyse belki benimde böyle olmam gerekiyor teşekkürler Ergenekon.
|
~~ güzeL anLAtmışSın eLLerine saqLık...~~
|