ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çilekli Kazan Dibi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=13679)

suskun 04-09-2007 06:08 PM

Çilekli Kazan Dibi
 
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 200 gram çilek
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 500 gram süt
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1,5 çay bardağı pirinç unu
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 su bardağı toz şeker
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 yumurta sarısı
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 kahve fincanı hindistan cevizi
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 çay bardağı nişasta
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1/2 paket vanilya

http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...si_comlekp.jpg Yapılışı Bir tencereye sütü, şekeri ve hindistan cevizini koyarak kaynatın. Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.

Bir tepsiye, pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun.

Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine çilekleri ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin. Servis tabağına ters çevirerek koyun. Yanında çilek dilimleriyle servis yapın.

doctor88 04-09-2007 06:12 PM

eline saglık tesekkur ederiiimmm....

suskun 04-09-2007 06:16 PM

ben teşekkür ederim vaktini ayırıp okuduğun için.....


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.