![]() |
Çilekli Kazan Dibi
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 200 gram çilek
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 500 gram süt http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1,5 çay bardağı pirinç unu http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 su bardağı toz şeker http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 yumurta sarısı http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 kahve fincanı hindistan cevizi http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 çay bardağı nişasta http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1/2 paket vanilya http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...si_comlekp.jpg Yapılışı Bir tencereye sütü, şekeri ve hindistan cevizini koyarak kaynatın. Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin. Bir tepsiye, pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun. Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine çilekleri ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin. Servis tabağına ters çevirerek koyun. Yanında çilek dilimleriyle servis yapın. |
eline saglık tesekkur ederiiimmm....
|
ben teşekkür ederim vaktini ayırıp okuduğun için.....
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.