ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Kabus Nedir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=134447)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 12:06 PM

Kabus Nedir
 

[img]%C3%BCssli_053.jpg[/img]




Kabus Nedir

Kabus en genel olarak uyurken kişiye güçlü bir duygusal rahatsızlık veren rüyalardır. Hayalet, canavar, cadı, vahşi hayvan gibi korku ve terör ögeleri içerebilirler. Acı çekme, düşme, boğulma ve ölme de sık rastlanan kabuslardandır. Yüksek ateş gibi fizyolojik nedenlerden olabilecekleri gibi, kabusu görenin hayatındaki beklenmedik bir stres ya da travma gibi psikolojik nedenleri de olabilir. Kimi zaman nedensiz yere görüldükleri de olabilir.[1] Bazen kabuslar o kadar etkili olur ki, uyuyan kişiyi halen yaşadığı duyguları taşır bir halde uyandırır, ve kişi uzun bir süre etkisinden kurtulamaz.
Arada bir kabus görmek normal olarak kabul edilmektedir. Ama sürekli kabus görme durumu daha önemli bir sorunun habercisi olabilir, kişinin uyku düzenini bozabilir ve sağlığını etkileyebilir. Bu nedenle sürekli kabus gören kişilerin doktora gitmesi gerekebilir.




[1] Sigmund Freud, nedensiz gibi görülen herhangi bir rüyanın mutlaka saklı bir psikolojik nedeni olduğunu ileri sürmüştür. Bkz. Düşlerin Yorumu, Payel Yay.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.