![]() |
Keke Özenen Patates
keke ozenen patates 250 gr pancar turşusu(rendelenmiş veya mınık dogranmış) ½ demet maydanoz ½ demet dereotu 1 havuç 1 kg patates 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı mayonez 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı ½ limon suyu tuz,karabiber Yapılışı: Patatesler haşlayın,kabuklarını soyun ve rendeleyin.Havuçları rendeleyip 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun.Bir kap içine patates, havuç, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, sarımsak ,yoğurt, mayonez, karabiber,limon suyunu ekleyin, iyice karıştırın. Bir kek kalıbının alt kısmına rendelenmiş pancar turşusunu yerleştirin. Patatesli karışımı içine boşaltıp iyice sıkıştırın.Buzdolabında en az iki saat beklettikten sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın, kek dilimleri şeklinde kesip servis yapın. Afiyet olsun… (ben patateslerı soyup dorde bolup suyunun içine bıraz sırke koyarark haslıyorum hem zamandandan kazanıyor hemde ısraf etmemıs oluyorum.sırke koymamın nedenı patateslerın daha sarı olması içindir.) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.