![]() |
Karyağdı Hatun
Karyağdı Hatun Malzemeler: - 1 paket tuzsuz etimek, - 2 su bardağı toz şeker, - 2 su bardağı su. Süslemek İçin: - 1 adet nar, - Hindistancevizi. Kreması İçin: - 1 kg. süt, - 5 yemek kaşığı pirinç unu, - 2 kahve fincanı toz şeker, - 1 paket vanilya, - 1 poşet krem şanti, - 1 su bardağı süt. Yapılışı: Etimekleri kırıp, tepsiye yerleştirin. Şekeri yakıp, karamel haline gelince 2 su bardağı su ile kaynatın. Etimeklerin üzerine dökün. Pirinç unu, toz şeker, vanilya ve 1 kg. süt ile krema yapın. Etimeklerin üzerine yayın. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp, kremanın üzerine sıvayın. Üzerine hindistancevizi serpip, nar ile süsleyin. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.