ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karyağdı Hatun (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133897)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:33 AM

Karyağdı Hatun
 

Karyağdı Hatun


Malzemeler:
- 1 paket tuzsuz etimek,
- 2 su bardağı toz şeker,
- 2 su bardağı su.

Süslemek İçin:
- 1 adet nar,
- Hindistancevizi.

Kreması İçin:
- 1 kg. süt,
- 5 yemek kaşığı pirinç unu,
- 2 kahve fincanı toz şeker,
- 1 paket vanilya,
- 1 poşet krem şanti,
- 1 su bardağı süt.


Yapılışı:
Etimekleri kırıp, tepsiye yerleştirin. Şekeri yakıp, karamel haline gelince 2 su bardağı su ile kaynatın. Etimeklerin üzerine dökün. Pirinç unu, toz şeker, vanilya ve 1 kg. süt ile krema yapın. Etimeklerin üzerine yayın. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp, kremanın üzerine sıvayın. Üzerine hindistancevizi serpip, nar ile süsleyin.

Afiyet olsun.





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.