| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:40 AM |
Kereviz Salatası
Kereviz salatası
Malzemeler:- 3 adet orta boy kereviz
- 4 adet ince havuç
- 15 adet küçük arpacık soğan
- 10 diş sarımsak
- yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- 3-4 adet portakalın suyu
- 1 adet limonun suyu
- 4 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 220 gr konserve mısır
- üzeri için: kereviz yaprakları
Hazırlanması:[*]Arpacık soğanları, sarımsağı, zeytinyağını tencereye koyun.[*]Havuçların kabuklarını soyun. Fındık büyüklüğünde küp küp doğrayıp tencereye ilave edin. Hepsini kavurun.[*]Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.[*]Kerevizlerin kabuklarını soyup yıkayın. Patateslerle aynı boyda doğrayıp hiç bekletmeden tencereye atın.[*]Üzerine 1 limonun suyunu gezdirin.[*]10 dakika orta harlı ateşte çevirerek kavurun. Sıktığınız portakalların suyunu ilave edin.[*]Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin.[*]Tuzunu ilave edin. Salatayı piştiği tencerede soğutun.[*]Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine mısır serpin ve kereviz yapraklarıyla süsleyin.
|