Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:41 AM |
Karakız Köfteli Karnabahar Salatası
malzemeler:- 1 orta boy karnabahar, çiçeklerine ayrılıp tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanmış
- köfte malzemeleri:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta akı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- pul biber
- dereotu
- ayrıca:
- sarımsaklı yoğurt
hazırlanması:[*]Geniş bir kapta bulgura kaynar suyu döküp üzerini kapatın.[*]20 dakika sonra -bulgurlar kabarınca- diğer köfte malzemeleriyle karıştırıp, yoğurun.[*]Karışımdan küçük toplar yapıp dağılmamaları için buzdolabında 15-20 dakika bekletin.[*]Daha sonra köfteleri kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Haşladıklarınızı sudan alıp servis tabağına koyun.[*]Haşlanmış karnabaharları ve köfteleri üzerlerini kaplayacak kadar sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alın.[*]Üzerini pul biber ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
|