![]() |
Kuru Bakla Salatası
Açıklama Baklaları ya da börülceleri bir tencereye koyun. Üzerini kaplayacak kadar su içinde ateşe oturtup, çatlayıncaya kadar haşlayın. Malzemeler Yarım kilo kuru bakla ya da börülce Tuz 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) 2 demet taze soğan (ince kıyılmış) 6,5 çorba kaşığı zeytinyağı 2/5 su bardağı sirke Tarifi 1.Baklaları ya da börülceleri bir tencereye koyun. Üzerini kaplayacak kadar su içinde ateşe oturtup, çatlayıncaya kadar haşlayın. 2.Haşlanmış bakla ya da börülceleri süzdürerek sudan alıp, bir kaba aktarıp tuzlayın. Üzerlerine taze soğanı ve maydanozu ekleyerek karıştırın. 3.Zeytinyağı ve sirkeyi gezdirerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.