![]() |
Çin Salatası 2
Açıklama Tuzlu kaynar suda bekletilmiş pirinç, içinde 5 çorba kaşığı kadar sıvıyağ olan tencerede kavrulur. Üzerine bir bardak su ve tuz eklenerek pişirilir. Altını kapattıktan sonra içine mısır ve bezelye konarak demlenmeye bırakılır. Malzemeler 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış mısır 1 su bardağı haşlanmış taze veya konserve bezelye 10-12 adet kornişon 4 adet sivribiber yarım demet maydanoz yarım demet dereotu pul biber tuz limon Tarifi Tuzlu kaynar suda bekletilmiş pirinç, içinde 5 çorba kaşığı kadar sıvıyağ olan tencerede kavrulur. Üzerine bir bardak su ve tuz eklenerek pişirilir. Altını kapattıktan sonra içine mısır ve bezelye konarak demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz, dereotu, kornişon, sivribiber, pul biber ve tuz ilave edilerek karıştırılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.