![]() |
Sıcak Mercimek ve Pirinç Salatası
Açıklama Mercimek ve pirinci ayrı tencerelerde, taneleri ancak yumuşayıncaya kadar kaynatın; süzün. Bu arada, soğan ve sarımsağı zeytinyağı ve tereyağın içinde 30 dakika kısık ateşte, iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı Basmati pirinci 4 büyük boy kırmızı soğan, ince dilimlenmiş 1 diş sarımsak, dövülmüş 1 su bardağı zeytinyağı 50 gr tereyağı 2 tatlı kaşığı tarçın, öğütülmüş 2 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber 2 tatlı kaşığı kimyon, öğütülmüş 2 tatlı kaşığı kişniş, öğütülmüş 3 taze soğan, doğranmış tuz ve taze çekilmiş karabiber Tarifi [*]Mercimek ve pirinci ayrı tencerelerde, taneleri ancak yumuşayıncaya kadar kaynatın; süzün. [*]Bu arada, soğan ve sarımsağı zeytinyağı ve tereyağın içinde 30 dakika kısık ateşte, iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. [*]Tarçın, kırmızıbiber, kimyon ve kişnişi karıştırarak ekleyin ve bir süre daha pişirin. [*]Soğan ve baharat karışımını iyice süzdüğünüz mercimek ve pirinçle karıştırın. Doğranmış taze soğanı karıştırarak ekleyin ve öğütülmüş karabiberle tatlandırın. [*]Sıcak servis yapın.NOT: Çok çabuk pelteleştiği için kırmızı mercimek kullanmayın. Mercimeği pişirmeden önce suda bekletmenize gerek yoktur ama bir süre suya tutulması gerekebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.