| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:43 AM |
Fransız Usulü Mercimek Çorbası
MALZEMELER- 8 kişilik
- 250 gr kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 3 çorba kaşığı yağ
- 2 kahve fincanı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10 su bardağı et suyu
HAZIRLANIŞI- Soğanı temizleyin ve piyaz biçiminde doğrayın. Mercimeği yıkayın. Bir tencerede bir kaşık yağı eritin soğanı ilave edip orta ateşte 2 dakika kavurarak sarartın. Mercimeği ilave edin ve bir dakika karıştırdıktan sonra et suyunu ve tuzunu ekleyin. 30 dakika ağır ağır kaynatıp pişirdikten sonra ateşten alın.
- Mercimekleri suyu ile süzgeçten ya da püre makinasından tamamen geçirin. Başka bir tencereye 2 kaşık yağ koyun, eritin. Unu ilave ederek bir çırpma teli ile devamlı karıştırarak orta ateşte sarı bir renk alıncaya kadar 3-4 dakika kavurunuz. Süzdürülmüş sulu mercimeği ilave ederek ağır ağır iki dakika kaynatıp ateşten alın.
- Zar gibi doğranmış kızarmış ekmek ile servis edin.
|