-
Çorba
(
http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:43 AM |
Tavuk Suyu Çorbası
MALZEMELER- 1 adet Tavuk
- ½ paket arpa şehriye
- ½ limon
- 1 adet yumurta
- yeterince tuz
HAZIRLANIŞI- Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır.
- Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır.
- Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir.
- Yeterince tuz konulur.
Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.