| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:15 AM |
Pratik Yufka Gözleme
Malzemeler:- 2 adet yufka
- yağlamak için tereyağı
- iç malzemesi için
- 5-6 adet patates (haşlanmış)
- 3-4 yemek kaşığı
- 1 adet soğan
- tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yapılışı:[*] Haşlamış patatesleri sıcakken ezip püre haline getirin.[*] Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun ve patatese ilave edin.[*] Tuz ve baharatlarıda ilave edip karıştırın.[*] Yufkaları üst üste koyup dörde bölün.[*] Bir parça yufka alıp orta kısmına patates içinden yayın. Dört tarafından dikdörtgen veya kare şekli alacak biçimde biraz üst üste bindirerek zarf gibi katlayın.[*] Kızgın teflon veya dökme demir tavada pişirmeye başlayın.[*] 2-3 dakika kızarmayana başlayınca ters çevirip üzerine tereyağı sürün. Tekrar ters çevirip iyice kızartın.[*] Diğer tarafınıda yağlayıp kızartın.[*] Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayıp pişirdikten sonra sıcak olarak tercihen ayran veya çayla servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.