| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:17 AM |
Elmalı Kaşık Çöreği
120 gr margarin
Yarım su bardağı süt
1 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
2 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
1 Adet elma
Hazırlanışı- Geniş bir kapta sütü, şekeri, yumurtayı ve küp küp kesilmiş margarini karıştırın.
- Ardından yarım paket kabartma tozunu ilave edin.
- Kabartma tozunu iyice karıştırdıktan sonra unu, tuzu ve tarçını ekleyin.
- Yarım portakal kabuğunu rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.
- Malzemelerin üzerine ekleyin.
- Tüm malzemeler özleşene dek karıştırın.
- Elmanın kabuğunu soyup, çekirdek yataklarını çıkarın.
- Bir çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin.
- Bunu karışımın içine ekleyin ve iyice Karıştırın.
- Sonra bu karışımdan kaşık kaşık alıp, fırın tepsisine koyun.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra bir spatula yardımıyla çörekleri yerinden oynatıp, soğumaya bırakın.
|