ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Elmalı Kaşık Çöreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133451)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:17 AM

Elmalı Kaşık Çöreği
 

120 gr margarin
Yarım su bardağı süt
1 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
2 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
1 Adet elma

Hazırlanışı
  • Geniş bir kapta sütü, şekeri, yumurtayı ve küp küp kesilmiş margarini karıştırın.
  • Ardından yarım paket kabartma tozunu ilave edin.
  • Kabartma tozunu iyice karıştırdıktan sonra unu, tuzu ve tarçını ekleyin.
  • Yarım portakal kabuğunu rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.
  • Malzemelerin üzerine ekleyin.
  • Tüm malzemeler özleşene dek karıştırın.
  • Elmanın kabuğunu soyup, çekirdek yataklarını çıkarın.
  • Bir çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin.
  • Bunu karışımın içine ekleyin ve iyice Karıştırın.
  • Sonra bu karışımdan kaşık kaşık alıp, fırın tepsisine koyun.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra bir spatula yardımıyla çörekleri yerinden oynatıp, soğumaya bırakın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.