| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:17 AM |
İncir Reçelli Çörek
Yöntem
5 Su bardağı elenmiş un
1 Su bardağı tozşeker
100 gr margarin
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
30 gr yaş maya
1 Tutam tuz
1 Adet limon kabuğu rendesi
20 Adet incir reçeli tanesi
Üzerine :
Margarin
Pudra şekeri
Hazırlanışı- Mayayı 1 sı bardağı sıcak süt ile eritin.
- Bir süre kabarmasını bekleyin.
- Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.
- Limon kabuğu rendesini de ekleyin.
- Gerekirse 1-2 çorba kaşığı daha un ekleyin.
- Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bir örtüp, 2 saat mayalanmasını bekleyin.
- 2 Kat kabaran hamurdan parçalar koparın.
- Yuvarlayıp, içlerine birer incir reçeli tanesi koyun.
- Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın.
- Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
- Her birinin üzerine bir parça margarin koyun.
- 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin.
- Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
|