| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:18 AM |
Vişneli Çörek
Süre 60 dk. Kaç Kişilik 10 Yöntem
15 gr bira mayası
1/3 Su bardağı ılık süt
3 Su bardağı un
1 Su bardağı tozşeker
2 Adet yumurta
50 gr tereyağı
2 Su bardağı ayıklanmış vişne
1 Adet yumurta sarısı
Bir tutam tuz
Hazırlanışı- Bira mayasını ılık sütte eritin.
- Maya eridikten sonra, 1 su bardağı unu üzerine ilave edin.
- Katı bir hamur yapın.
- Üzerini bir peçeteyle örtüp, ılık bir yerde yarım saat bekletin.
- Kalan unu, şeker, 2 adet yumurta, tereyağı ve tuzu karıştırın.
- Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp, bu karışımın üzerine koyup, yoğurun.
- Elde ettiğiniz hamurdan da küçük parçalar koparın.
- İçlerine vişneler koyup, hamuru kapatın.
- Dilediğiniz bir şekil verip, yağlanmış kağıt serili tepsi üzerine koyun.
- Çörekleri bu şekilde bekletin.
- Kabardıkları zaman üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
|