ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Açma Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133439)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:19 AM

Açma Börek
 

Süre 30 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem


4 Su bardağı un
2 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı süt
1 yumurta sarısı
250 gr eritilmiş margarin
Tuz
İç Malzeme İçin:
1 kg pırasa
250 gr kıyma
2 Çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydonoz
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
  • Pırasayı ayıklayıp ince ince dilimleyin.
  • 2 kaşık margarini tavada eritip pırasaları 3-4 dakika kavurun.
  • Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.
  • Unu derin bir kaba alın.
  • Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta , tuz, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve sütü ilave edin.
  • Hamurun kıvamını bulması için gerekirse biraz un ekleyebilirsiniz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayın ve tabak büyüklüğünde açın.
  • Her hamuru eritilmiş ılık margarinle yağlayın.
  • Hamurların dört kenarını ortada birleştirip kare haline getirin.
  • Bu işlemi diğer hamurlara da uygulayın.
  • Kare hamurları tekrar unlayıp merdane ile dikdörtgen şeklindw açın.
  • Uzun kenarlarına pırasalı karışımdan yayıp rulo yapın.
  • İki ucunu içeriye doğru kıvırıp açma şekli verin.
  • Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Sıcak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.