Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:19 AM |
Açma Börek
Süre 30 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem
4 Su bardağı un
2 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı süt
1 yumurta sarısı
250 gr eritilmiş margarin
Tuz
İç Malzeme İçin:
1 kg pırasa
250 gr kıyma
2 Çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydonoz
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı- Pırasayı ayıklayıp ince ince dilimleyin.
- 2 kaşık margarini tavada eritip pırasaları 3-4 dakika kavurun.
- Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.
- Unu derin bir kaba alın.
- Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta , tuz, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve sütü ilave edin.
- Hamurun kıvamını bulması için gerekirse biraz un ekleyebilirsiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayın ve tabak büyüklüğünde açın.
- Her hamuru eritilmiş ılık margarinle yağlayın.
- Hamurların dört kenarını ortada birleştirip kare haline getirin.
- Bu işlemi diğer hamurlara da uygulayın.
- Kare hamurları tekrar unlayıp merdane ile dikdörtgen şeklindw açın.
- Uzun kenarlarına pırasalı karışımdan yayıp rulo yapın.
- İki ucunu içeriye doğru kıvırıp açma şekli verin.
- Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
- Sıcak servis yapın.
|