ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Avcı Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133437)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:19 AM

Avcı Böreği
 

Süre 35 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem


2 Adet yufka
100 Gr pastırma
5-6 Adet mantar
1 Adet çarliston biber
Birkaç dal maydanoz
1 Adet domates
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı
  • Pastırmayı ince ince doğrayın ve bir tavaya koyup birkaç kez çevirin.
  • İçine doğranmış mantarları, biiberi ve küçük kesilmiş domatesi ilave edip biraz yumuşatın.
  • Tuz ve karabiber serpip ateşten alın.
  • Yufkaları dört tane üçgen edecek şekilde kesin.
  • Yufkanın geniş kenarına bu harçtan koyarak kalın sigara böreği şeklinde sarın.
  • Uçlarının açılmaması için ılık suyla ıslatıp yapıştırın.
  • Kızgın yağa atıp, altlı üstlü kızartın.
  • Sıcak olarak servis yapın.


Şengül Şirin 06-18-2014 02:53 PM

Cevap : Avcı Böreği
 
8 Eklenti(ler)



http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1403092251




Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 6 tane yufka
  • 1 küçük çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 3 tane kırmızı közlemelik biber (kapya biber)
  • 2 baş soğan
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydonoz
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, pul biberi, tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı

Önce 1 çay bardağı kısırlık ince bulgurumuzu 1 çay bardağı sıcak suyla ıslatıyoruz. Çukur bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağımızda doğradığımız soğanlarımızı biraz kavuruyoruz. Kıymamızı da ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. 3 tane kırmızı biberimizi küpler halinde doğruyoruz. Kavrulan kıymamıza ilave edip kısa bir süre daha kavuruyoruz. Islattığımız bulgurumuzu da ilave edip, karıştırıp, altını kapatıyoruz. Cevizimizi elimizle kırıyoruz, çok ufaklanmasın dişe gelsin. Baharatlarımızı da koyup, maydonozu ince ince doğrayıp iyice karıştırıyoruz. Kalan yarım çay bardağı sıvı yağımıza, yarım çay bardağı su ilave edip çırpıyoruz. 1 tane yufkamızı açıp, yarısına, yağla su karışımından biraz sürüp katlıyoruz. Yine 1 kaşık yağlı karışımdan sürüyoruz ( yeriniz müsaitse tek yufka yağlayın diğerini üzerine koyun. Maksat 2 kat yufka elde etmek). İkiye katladığımız yufkamızı ortadan 2 ye kesiyoruz sonra tekrar kesip 4 parça elde ediyoruz. İçlerine hazırladığımız kıymalı harcımızdan 2 şer kaşık koyuyoruz. Kenarlarını içine kapatıp gevşek sarıyoruz. 2 tane yumurtayı çırpıyoruz. Geniş düz bir tabağa galeta ununu koyuyoruz. Sardığımız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz (bu böreği hazırlayıp dondurucuya koyabilirsiniz, kurtarıcı olacaktır) Afiyet olsun.


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1403092251

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1403092251

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1403092251




http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1403092251


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1403092251


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1403092251

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1403092251


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.