Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:19 AM |
Bezelyeli Börek
Süre 90 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
Hamur için :
2 Su bardağı un
2 Adet yumurtanın sarısı
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yeterince su
Yarım paket margarin
Tuz
Patates püresi için :
2 Adet patates
1.5 Çorba kaşığı margarin
Yarım çay bardağı süt
2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
İçine :
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Adet haşlanmış tavuk göğsü
Üzerine :
1 Adet yumurtanın sarısı
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı- Bir kapta unu, yumurta sarılarını, yeterince suyu ve tuzu karıştırın.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru 20 dakika dinlendirin.
- Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın.
- Unlu bir zeminde küçük bir tabak büyüklüğünde açın.
- Eritilmiş margarini bir fırçayla her hamur parçasının üzerine sürün.
- Yağlanmış 3 adet hamur parçasını üst üste dizin.
- Diğer hamurları da aralarına margarin sürerek üst üste dizin.
- 5 Dakika buzlukta bekletin.
- Sonra hamurları merdane yardımı ile tekrar açın.
- Aralarına eritilmiş margarin sürün.
- Üst üste dizerek buzlukta 10 dakika daha bekletin.
- Buzluktan çıkardıktan sonra 3 milimetre kalınlığında açın.
- Püre için hazırladığınız malzemeleri bir çatal yardımı ile ezdikten sonra içine margarini, sütü, rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu ekleyin.
- Dikdörtgen şeklinde kestiğiniz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ve bezelyeyi koyun.
- Yufkanın dört bir yanını üst üste koyarak kapatın.
- Ters çevirerek çok az yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine 4 santim aralıklarla bir bıçak yardımı ile çizik atın.
- Çırpılmış yumurtanın sarısını sürüp, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında pişirin.
- Dilimlediğiniz böreğin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis yapın.
|