Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:21 AM |
Çikolatalı Milföy
Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem
4 Adet miflöy hamuru
90 gram bitter çikolata
1 Su bardağı krema
1 Çorba kaşığı tozşeker
1 Paket vanilya
1 Çorba kaşığı krema
Yarım su bardağı kakao
Süslemek için:
Çilek
Hazırlanışı- Miflöy hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üstü hafif kızarana dek pişirin.
- Bu arada kremasını hazırlayın.
- Bunun için,bitter çikolata ile kremayı benmari usulü eritin.
- Tozşekeri de ekleyip,karıştırın.
- Kremayı buzdolabında soğutun.
- Buzdolabından alınca da vanilyayı katın.
- Fırından aldığınız miflöyleri ikiye ayırın.
- Bir katının üzerine krtemayı yayın.
- Üzerine kakaoyu ekleyin.
- İkinci miflöyü kapatın.
- En üste de bolca kakao ekleyin.
- Diğer miflöyleri de böyle hazırlayın.
- Çilekle süsleyip servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.