Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:21 AM |
Çilekli Milföy
Süre 45 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
8 Adet kare milföy hamuru
1 Adet yumurta sarısı
20 Adet çilek
Yarım paket çilekli jöle
1 Çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı
Krema için :
1.5 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı krem şanti
Yarım su bardağı un
3 Çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg- Sütü ısıtın.
- Yumurta ve tozşekeri bir kasede köpük köpük olana dek çırptıktan sonra süte ilave edip, tekrar çırpın.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek yedirin.
- Kaynattıktan sonra ateşten alın.
- Ilınınca krem şanti ve margarini ilave ederek kremayı hazırlayın.
- Milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız kremayı paylaştırın ve çilekleri yerleştirin.
- Herbir hamurun karşılıklı uçlarını yukarı kaldırıp, birleştirin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 175 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, pişmiş milföylerin üzerine sürün.
- Çekilmiş şam fıstığı serpip servis yapın
|