- -
ÇinBöreği I
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133424)
Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:21 AM |
ÇinBöreği I
Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem
1 Çay fincanı sıvıyağ
2 Yaprak beyaz lahana
Yarım adet havuç
5-6 Adet küçük karides
1 Avuç soya filizi
Yarım adet kabak
Tuz, karabiber
Soya sosu
Kızartmak için sıvıyağ
Yufkası için :
1 Su bardağı un
1 Çay bardağı su
Tuz
Hazırlanışı http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg- Un ve tuzu karıştırın.
- İçine azar azar 1 çay bardağı su ilave edin.
- Yumuşak bir hamur olana dek yoğurun.
- Hamuru teflon tavaya bastırıp, ince bir tabaka yapışmasını sağlayın.
- Bir spatula ile çevirip, hamurun arka tarafını da pişirin.
- Tencereye sıvıyağ koyun.
- Kibrit çöpü gibi kesilmiş havuç ve lahanayı sote edin.
- Temizlenmiş karides, kibrit çöpü gibi kesilmiş kabak ve soya filizini koyun.
- Tuz, karabiber ve soya sosu ekleyip, karıştırın.
- Ocaktan indirip, soğumaya bırakın.
- Yufkaların içine harcı koyun.
- Rulo şeklinde sarın ve kızgın yağda kızartın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.