ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   ÇinBöreği I (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133424)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:21 AM

ÇinBöreği I
 

Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem


1 Çay fincanı sıvıyağ
2 Yaprak beyaz lahana
Yarım adet havuç
5-6 Adet küçük karides
1 Avuç soya filizi
Yarım adet kabak
Tuz, karabiber
Soya sosu
Kızartmak için sıvıyağ
Yufkası için :
1 Su bardağı un
1 Çay bardağı su
Tuz

Hazırlanışı http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg
  • Un ve tuzu karıştırın.
  • İçine azar azar 1 çay bardağı su ilave edin.
  • Yumuşak bir hamur olana dek yoğurun.
  • Hamuru teflon tavaya bastırıp, ince bir tabaka yapışmasını sağlayın.
  • Bir spatula ile çevirip, hamurun arka tarafını da pişirin.
  • Tencereye sıvıyağ koyun.
  • Kibrit çöpü gibi kesilmiş havuç ve lahanayı sote edin.
  • Temizlenmiş karides, kibrit çöpü gibi kesilmiş kabak ve soya filizini koyun.
  • Tuz, karabiber ve soya sosu ekleyip, karıştırın.
  • Ocaktan indirip, soğumaya bırakın.
  • Yufkaların içine harcı koyun.
  • Rulo şeklinde sarın ve kızgın yağda kızartın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.