Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:22 AM |
Enginar Böreği
Süre 60 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem
4 Orta boy enginar
2 Adet yufka
1 Adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet patates
1 Adet havuç
4 Çorba kaşığı beyaz peynir
Yarım fincan sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Hazırlanışı- Ayıklanmış enginarları yumuşayana dek limonlu suda haşlayın.
- Patates ve havucu haşladıktan sonra soyup, ezerek püre haline getirin.
- İçine 4 çorba kaşığı beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu, yarım fincan sıvıyağı, tuz karabiberi ekleyip karıştırın.
- Bir yufkayı düz bir zemine serin.
- Yarım çay bardağı sıvıyağı, sütü yumurta ve 3 çorba kaşığı yoğurdu çırparak yufkanın üzerine sürün.
- Üzerine ikinci yufkayı serip, harcı bolca sürün.
- Daha sonra yufkaları dörde katlayıp, bir tabak yardımıyla yuvarlaklar elde edin.
- Enginarların birini ikili yufkanın ortasına yerleştirin.
- Hazırladığınız harcı enginarların ortasına tepeleme koyun.
- Yufkayı alüminyum folyo yardımıyla bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Diğerlerine de aynı işlemi uygulayıp, üzerine yumurta sarısı sürerek 200 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirin.
|