ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Enginar Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133420)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:22 AM

Enginar Böreği
 

Süre 60 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem


4 Orta boy enginar
2 Adet yufka
1 Adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet patates
1 Adet havuç
4 Çorba kaşığı beyaz peynir
Yarım fincan sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Ayıklanmış enginarları yumuşayana dek limonlu suda haşlayın.
  • Patates ve havucu haşladıktan sonra soyup, ezerek püre haline getirin.
  • İçine 4 çorba kaşığı beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu, yarım fincan sıvıyağı, tuz karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Bir yufkayı düz bir zemine serin.
  • Yarım çay bardağı sıvıyağı, sütü yumurta ve 3 çorba kaşığı yoğurdu çırparak yufkanın üzerine sürün.
  • Üzerine ikinci yufkayı serip, harcı bolca sürün.
  • Daha sonra yufkaları dörde katlayıp, bir tabak yardımıyla yuvarlaklar elde edin.
  • Enginarların birini ikili yufkanın ortasına yerleştirin.
  • Hazırladığınız harcı enginarların ortasına tepeleme koyun.
  • Yufkayı alüminyum folyo yardımıyla bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • Diğerlerine de aynı işlemi uygulayıp, üzerine yumurta sarısı sürerek 200 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.