Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:22 AM |
Erişteli Su Böreği
Süre 35 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem
125 Gr erişte
3 Yufka
3 Yumurta
125 Gr tereyağı
2 Su bardağı süt
250 Gr beyaz peynir
Hazırlanışı- Beyaz peyniri ufalayın.
- Erişteyi tuzlu suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün.
- Tereyağını eritip soğutun.
- Yumurta,tereyağı ve sütü karıştırın.
- Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayın.
- Hazırladığnız sütlü karışım ile ıslatıp yarım yufkayı yayın.
- Hazırladığınız sütlü karışım ile ıslatıp yarım yufka yayın ve tekrar sütlü karışımla ilave ıslatın
- Üzerine erişteyi yayıp düzeltin.
- Peyniri ilave edip yarım yufka döşeyin ve sütlü karışımla ıslatıp son yufkayı yayın.
- Böreğin üzerine kalan karışımı gezdirerek döküp önceden ısıtılmış fırında en az 30-35 dakika pişirin.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.