| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:22 AM |
Erzincan Ketesi
Süre 45 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem
1 Komposto kasesi margarin yada tereyağı
2 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı tepeleme kuru maya
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı ılık su
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Adet yumurtanın sarısı
İçi için :
250 gr margarin (1 paket)
6 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı tozşeker
Hazırlanışı- Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritin.
- Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlayın.
- Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin.
- Hamuru 12 parçaya bölün.
- Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açın.
- Hamurun iki ucunu ortaya katlayın.
- 1 Paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun.
- 2 Çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın.
- Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yayıp, katlayın.
- Elle bastırıp, hamuru açın.
- Rulo yapıp, kendi etrafında dolayın.
- Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|