ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erzincan Ketesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133418)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:22 AM

Erzincan Ketesi
 

Süre 45 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem


1 Komposto kasesi margarin yada tereyağı
2 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı tepeleme kuru maya
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı ılık su
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Adet yumurtanın sarısı
İçi için :
250 gr margarin (1 paket)
6 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı tozşeker

Hazırlanışı
  • Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritin.
  • Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlayın.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin.
  • Hamuru 12 parçaya bölün.
  • Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açın.
  • Hamurun iki ucunu ortaya katlayın.
  • 1 Paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun.
  • 2 Çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yayıp, katlayın.
  • Elle bastırıp, hamuru açın.
  • Rulo yapıp, kendi etrafında dolayın.
  • Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.