ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Etli Bohça Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133417)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:22 AM

Etli Bohça Börek
 

Süre 60 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem


8 Adet kare milföy hamuru
500 gr bonfile
8 Tatlı kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 Adet domates
1 Adet soğan
1.5 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı susam
Tuz, karabiber

Hazırlanışı http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg
  • Soğan ve domatesleri soyup, küçük küçük doğrayın.
  • Tereyağını tencerede eritip soğanı hafifçe kavurun.
  • Domatesi ilave edip, karıştırın.
  • Etleri ekleyin, suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Tuz ve karabiber serpin.
  • Tencereyi ateşten alın.
  • İçinden etleri çıkarın ve ayrı bir kaba alın.
  • Etleri küp küp doğrayın.
  • Milföy hamurlarının herbirine sırasıyla biraz et, domatesli sos ve kaşar peyniri rendesi ilave edin.
  • Bohça şeklinde katlayın.
  • Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizip, üzerlerine susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.