Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:22 AM |
Etli Bohça Börek
Süre 60 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
8 Adet kare milföy hamuru
500 gr bonfile
8 Tatlı kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 Adet domates
1 Adet soğan
1.5 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı susam
Tuz, karabiber
Hazırlanışı http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg- Soğan ve domatesleri soyup, küçük küçük doğrayın.
- Tereyağını tencerede eritip soğanı hafifçe kavurun.
- Domatesi ilave edip, karıştırın.
- Etleri ekleyin, suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Tuz ve karabiber serpin.
- Tencereyi ateşten alın.
- İçinden etleri çıkarın ve ayrı bir kaba alın.
- Etleri küp küp doğrayın.
- Milföy hamurlarının herbirine sırasıyla biraz et, domatesli sos ve kaşar peyniri rendesi ilave edin.
- Bohça şeklinde katlayın.
- Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizip, üzerlerine susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
|