| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:23 AM |
Gökkuşağı Böreği
Süre 40 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
4 Adet havuç
3 Adet yufka
300 gr kıyma
2 Adet soğan
250 gr ıspanak yaprağı
2 Su bardağı süt
Sıvıyağ, tuz, kırmızıbiber
Hazırlanışı http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg- Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyla kazıyın.
- Sonra rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
- Tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ alın.
- Havuçları ilave edin.
- Rengi değişene dek kavurun.
- Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvıyağ alın.
- Küçük kestiğniz soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Tuz ve kırmızıbiber ilave edin.
- Soğanın yarısını, iri parçalar halinde kesilmiş ıspanağın üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilve edin.
- düz ve temiz bir zemine yufkayı serin.
- Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvıyağı karıştırın.
- Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda hazırladığınız yufkanın üzerine serpin.
- havucu üzerine yayın.
- İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin.
- Sütlü karışımdan serpin.
- Kıymalı harcı yayın.
- Son olarak üzerine üçüncü yufkayı serin.
- Sütlü karışımdan serpin.
- Ispanaklı harcı yayın.
- Yufkaları düzgün bir şekilde tutarak,yuvarlayın.
- 2 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
- Çok az yağlanmış tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin
|