ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gökkuşağı Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133414)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:23 AM

Gökkuşağı Böreği
 

Süre 40 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem


4 Adet havuç
3 Adet yufka
300 gr kıyma
2 Adet soğan
250 gr ıspanak yaprağı
2 Su bardağı süt
Sıvıyağ, tuz, kırmızıbiber

Hazırlanışı http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg
  • Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyla kazıyın.
  • Sonra rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  • Tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ alın.
  • Havuçları ilave edin.
  • Rengi değişene dek kavurun.
  • Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvıyağ alın.
  • Küçük kestiğniz soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Tuz ve kırmızıbiber ilave edin.
  • Soğanın yarısını, iri parçalar halinde kesilmiş ıspanağın üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilve edin.
  • düz ve temiz bir zemine yufkayı serin.
  • Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvıyağı karıştırın.
  • Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda hazırladığınız yufkanın üzerine serpin.
  • havucu üzerine yayın.
  • İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin.
  • Sütlü karışımdan serpin.
  • Kıymalı harcı yayın.
  • Son olarak üzerine üçüncü yufkayı serin.
  • Sütlü karışımdan serpin.
  • Ispanaklı harcı yayın.
  • Yufkaları düzgün bir şekilde tutarak,yuvarlayın.
  • 2 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
  • Çok az yağlanmış tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.