| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:23 AM |
Hakan Böreği
Süre 40 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem
Yarım kilo koyun kıyması
Yarım kilo patates
1 Su bardağı et suyu
40 gr margarin
1 Adet küçük soğan
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Su bardağı süt
Yarım çorba kaşığı hardal
1 Fiske muskat rendesi
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Hazırlanışı- Kıymayla rendelenmiş soğanı karıştırın.
- Tuz ve karabiber serpin.
- Hardal ve et suyunda eritilmiş domates salçasını katın.
- Kalan et suyunu da azar azar katıp, karıştırın.
- Patatesleri kaynar tuzlu suda haşlayın.
- Kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin.
- İçine bir fiske muskatla margarinin yarısını parça parça koyun.
- Bir kaşık ile karıştırırken karışıma ılık sütü azar azar katın ve iyice yedirin.
- Sonra bu karışımı karıştırmaya devam ederek bir taşım kaynatın.
- Kalan margarinle bir fırın kalıbını yağlayın.
- Kıymalı karışımı kalıba döküp bir spatula ile düzleyin.
- Kıymanın üstüne püreyi boşaltın.
- Spatula ile düzledikten sonra kabı 180 dereceye ayarlanmış fırına sürün.
- Pürenin üstü iyice kızarınca kalıbı fırından çıkarıp, dilim dilim keserek servis yapın.
|