ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hakan Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133413)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:23 AM

Hakan Böreği
 

Süre 40 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem


Yarım kilo koyun kıyması
Yarım kilo patates
1 Su bardağı et suyu
40 gr margarin
1 Adet küçük soğan
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Su bardağı süt
Yarım çorba kaşığı hardal
1 Fiske muskat rendesi
Yeteri kadar tuz ve karabiber

Hazırlanışı
  • Kıymayla rendelenmiş soğanı karıştırın.
  • Tuz ve karabiber serpin.
  • Hardal ve et suyunda eritilmiş domates salçasını katın.
  • Kalan et suyunu da azar azar katıp, karıştırın.
  • Patatesleri kaynar tuzlu suda haşlayın.
  • Kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin.
  • İçine bir fiske muskatla margarinin yarısını parça parça koyun.
  • Bir kaşık ile karıştırırken karışıma ılık sütü azar azar katın ve iyice yedirin.
  • Sonra bu karışımı karıştırmaya devam ederek bir taşım kaynatın.
  • Kalan margarinle bir fırın kalıbını yağlayın.
  • Kıymalı karışımı kalıba döküp bir spatula ile düzleyin.
  • Kıymanın üstüne püreyi boşaltın.
  • Spatula ile düzledikten sonra kabı 180 dereceye ayarlanmış fırına sürün.
  • Pürenin üstü iyice kızarınca kalıbı fırından çıkarıp, dilim dilim keserek servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.