| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:23 AM |
Hint Böreği
Süre 60 dk. Kaç Kişilik 10 Yöntem
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Çay kaşığı tane kimyon
1 Çay kaşığı tane kişniş
1 Tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 Tatlı kaşığı toz kişniş
1 Tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 Kase haşlanmış ve ezilmiş patates
yarım kase haşlanmış bezelye
1 Adet sivri biber
1 Tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Hamuru için :
Yarım kilo un
1 Çorba kaşığı kekik tohumu
Yeterince su ve tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı- Yarım kilo unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- İç malzemeyi hazırlayın.
- 1 Kahve fincanı sıvıyağı kızdırın.
- Tane kimyon ve kişnişi ilave edip, 1-2 kez çevirin.
- Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin.
- 1 Dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeyi, ince kıyılmış sivri biberi ve maydanozou ekleyin.
- İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten indirin.
- hamuru rulo şekline getirin ve 1 parmak kalındığında açın.
- Ruloların her birini 1 santim kalınlığında kesin.
- Yuvarlağı ortadan ikiye kesin.
- Her bir parçayı huni şeklinde sarın.
- Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun.
- Ağız kısmını sıkıca kapatın.
- Kızdırılmış sıvıyağda pişirin.
|