| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:24 AM |
Ispanaklı Kiş
Süre 30 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
1 Kg ıspanak
500 Gr mantar
200 Gr dilimlenmiş kaşar peyniri
500 Gr rendelenmiş havuç
2 Çay kaşığı tuz
2 Çorba kaşığı kekik
5 Yaprak Miflöy hamuru
2 Çorba kaşığı süt
1 Yumurta
Sos İçin:
2 Su bardağı süt
4 Çorba kaşığı un
2 Soğan
4 Kahve fincanı margarin
Hazırlanışı- Ispanakları yıkayıp az haşlayın.
- Kevgirle süzüp bekletin.
- Mantarı ince ince doğrayarak az haşlayın.
- Haşladığınız ıspanakları doğrayıp mantarla karıştırın.
- Tuz ve kekik ilave edip bekletin.
- Sosu hazırlamak için soğanı ince kıyın.
- Tavada margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Unu ekleyip tekrar kavurduktan sonra sütü ekleyin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Hazırladığınız sosa ıspanak ve mantar karışımını ekleyip karıştırın.
- Miflöy hamurlarını hafif açın ve tepsisine yayarak tamamını kaplayın.
- Üzerine hazırladığınız ıspanak karışımının yarısını ilave edin.
- Üzerine hazırladığınız ıspanak karışımının yarısını ilave edin.
- Üzerine havuç ve kaşar dilimlerini yerleştirin.
- Kalan ıspanak karışımını da ekledikten sonra 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
- Bir kapta 2 çorba kaşığı sütü ve 1 yumurtayı çırpın.
- Ispanaklı kişin pişmesine 5 dakika kala fırından alıp üzerlerine süt ve 5 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.
|