Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:25 AM |
Kabak Böreği
Süre 50 dk. Kaç Kişilik 10 Yöntem
1 kg yufka
1 Su bardağı beyaz peynir
1 Su bardağı süt
1 Demet dereotu
2 Adet kabak
4 Adet yumurta
1 Su bardağı margarin ve sıvıyağ karışımı
Hazırlanışı- Kabakların üzerlerini kazıyıp yıkayın ve rendeleyin.
- İçine ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış dereotunu katıp karıştırın.
- Bir fırın tepsisini yağlayın.
- Üzerine bir yufka serin ve yağ serpiştirin.
- İkinci bir yufkayı buruşturarak serin.
- Yumurta, yağ ve sütü karıştırın.
- Yufkanın üzerine bu karışımdan gezdirin.
- Tekrar bir yufkayı buruşturarak koyun ve ortasına kabaklı harçtan döküp her tarafına tarafına yayın.
- Tekrar yufka serin ve yufkalar bitene kadar devam edin.
- Son olarak en üste de yağlı, sütlü ve yumurtalı karışımdan döküp fırına verin.
- Böreğin altı üstü kızarana dek pişirin.
|