ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kabaklı Gözleme (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133402)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:25 AM

Kabaklı Gözleme
 

Süre 50 dk. Kaç Kişilik 10 Yöntem


5 Su bardağı un
1 Adet orta boy karakabak
1 Su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Yeteri kadar ılık su

Hazırlanışı
  • Un, tuz ve ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamurdan orta boy parçalar hazırlayın ve merdane ile ince ince yufkalar açın.
  • Karakabağın kabuklarını soyup, doğrayın.
  • Püre haline gelince tuzu ve karabiberi arzuya göre koyun.
  • Soğanı ince ince kıyıp, sıvıyağda pembeleştirin ve püre haline getirdiğiniz kabakların içine katın.
  • Yufkaları çok hafif yağlayıp, katlayın.
  • Bohça haline getirin ve bir katına harvı koyun.
  • Teflon tavada ön yüzünü yağ koymadan hafif pişirin.
  • Ters çevirin ve pişen yüzünü hafif yağlayıp, tekrar çevirin.
  • Diğer yüzünü de hafifçe yağlayın ve tekrar çevirin.
  • Böylece gözlemenin iki tarafı da pişmiş oluyor.
  • Yufkalar bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın.
  • Sıcak olarak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.