Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:25 AM |
Kabaklı Gözleme
Süre 50 dk. Kaç Kişilik 10 Yöntem
5 Su bardağı un
1 Adet orta boy karakabak
1 Su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Yeteri kadar ılık su
Hazırlanışı- Un, tuz ve ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamurdan orta boy parçalar hazırlayın ve merdane ile ince ince yufkalar açın.
- Karakabağın kabuklarını soyup, doğrayın.
- Püre haline gelince tuzu ve karabiberi arzuya göre koyun.
- Soğanı ince ince kıyıp, sıvıyağda pembeleştirin ve püre haline getirdiğiniz kabakların içine katın.
- Yufkaları çok hafif yağlayıp, katlayın.
- Bohça haline getirin ve bir katına harvı koyun.
- Teflon tavada ön yüzünü yağ koymadan hafif pişirin.
- Ters çevirin ve pişen yüzünü hafif yağlayıp, tekrar çevirin.
- Diğer yüzünü de hafifçe yağlayın ve tekrar çevirin.
- Böylece gözlemenin iki tarafı da pişmiş oluyor.
- Yufkalar bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın.
- Sıcak olarak servis yapın.
|