Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:26 AM |
Katlı Taş Ekmeği
Süre 60 dk. Kaç Kişilik 12 Yöntem
1 Paket yaş maya
2 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Su bardağı süt
Alabildiği kadar un
İçi için :
Yarım su bardağı su
1 Su bardağı tozşeker
Yarım paket margarin
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı- 1 Paket yaş mayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tozşekerle kaseye koyup, kabarmasını bekleyin.
- 1 Su bardağı süt ve kalan 1.5 su bardağı suyu derin bir kaba alın.
- Üzerine kabaran mayalı karışımı ilave edin.
- Boza kıvamına gelene dek unu eleyerek ilave edin.
- Kabın etrafını ve üzerini bir örtüyle sarıp, yarım saat bekletin.
- Daha sonra hamurdan kepçeyle alıp, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökün çevirerek arkalı önlü pişirin.
- Hamur bitince sosu hazırlama başlayın.
- Yarım su bardağı su ve 1 su bardağı tozşekeri tencerede kaynatın.
- Başka bir tencerede yarım paket margarini eritin.
- Hazırladığınız şekerli suya katın.
- Taş ekmeklerini tek tek bu karışıma bulayın.
- Düz bir servis tabağına ilk taş ekmeğini koyun.
- Üzerine 1 su bardağı dövülmüş ceviz serpin.
- Harcın üzerine tekrar taş ekmeği yerleştirin.
- Taş ekmekleri bitene kadar bu işlemi tekrarlayın (1 kat taş ekmeği, 1 kat dövülmüş ceviz şeklinde).
- Son olarak baklava şeklinde dilimleyip, servis yapın.
|