ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Katlı Taş Ekmeği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133396)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:26 AM

Katlı Taş Ekmeği
 

Süre 60 dk. Kaç Kişilik 12 Yöntem


1 Paket yaş maya
2 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Su bardağı süt
Alabildiği kadar un
İçi için :
Yarım su bardağı su
1 Su bardağı tozşeker
Yarım paket margarin
1 Su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı
  • 1 Paket yaş mayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tozşekerle kaseye koyup, kabarmasını bekleyin.
  • 1 Su bardağı süt ve kalan 1.5 su bardağı suyu derin bir kaba alın.
  • Üzerine kabaran mayalı karışımı ilave edin.
  • Boza kıvamına gelene dek unu eleyerek ilave edin.
  • Kabın etrafını ve üzerini bir örtüyle sarıp, yarım saat bekletin.
  • Daha sonra hamurdan kepçeyle alıp, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökün çevirerek arkalı önlü pişirin.
  • Hamur bitince sosu hazırlama başlayın.
  • Yarım su bardağı su ve 1 su bardağı tozşekeri tencerede kaynatın.
  • Başka bir tencerede yarım paket margarini eritin.
  • Hazırladığınız şekerli suya katın.
  • Taş ekmeklerini tek tek bu karışıma bulayın.
  • Düz bir servis tabağına ilk taş ekmeğini koyun.
  • Üzerine 1 su bardağı dövülmüş ceviz serpin.
  • Harcın üzerine tekrar taş ekmeği yerleştirin.
  • Taş ekmekleri bitene kadar bu işlemi tekrarlayın (1 kat taş ekmeği, 1 kat dövülmüş ceviz şeklinde).
  • Son olarak baklava şeklinde dilimleyip, servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.