Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:27 AM |
Köylü Böreği
Süre 45 dk. Kaç Kişilik 10 Yöntem
6 Adet yufka
Üzerine :
3 Adet yumurta
200 gr süt
100 gr tereyağı veya margarin
50 gr yoğurt
Harcı için :
100 gr taze fasulye
100 gr havuç
Yarım demet taze soğan
5 Adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg- Taze fasulye, taze soğan ve sivri biberi ince kıyın.
- Havucu kazıyıp, rendeleyin.
- Küçük bir tencereye yağdan 2 çorba kaşığı alın.
- Sebzeleri sıvı yağda karıştırarak kavurun.
- Karabiber, kırmızı biber ve tuzu ekleyip, iç harcını hazırlayın.
- Hazırladığınız harcı altı eşit parçaya bölün.
- Düz bir zemin üzerine ilk yufkayı serin.
- Üzerine harcı eşit miktarda yayın ve ucundan kıvırmaya başlayarak rulo yapın.
- Daha sonra içe doğru kıvırarak gül haline getirin.
- Yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin.
- İkinci yufkanın da içine harcını koyup ucundan kıvırmaya başlayarak rulo yapın.
- Gül şeklinde sardığınız ilk yufkanın etrafına sarın.
- Tüm yufkaları bu şekilde bitirin.
- Yumurta, süt, eritilip soğutulmuş tereyağı veya margarin ve yoğurdu karıştırıp, böreğin üzerine dökün.
- 150 dereceli fırında 20 dakika veya altı üstü kızarana dek pişirin.
|