Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:28 AM |
Mantar ve Patatesli Kiş
Süre 20 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
6 Patates
1 Kg mantar
2 Su bardağı süt
4 Kahve fincanı margarin
2 Çorba kaşığı kekik
2 Çay kaşığı kırmızı biber
1 Çorba kaşığı tuz
5 Yaprak miflöy hamuru
200 Gr dilimlenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
- Süt ve margarini ilave edip iyice karıştırarak yedirin.
- Tuz, kekik ve kırmızı biberi ekleyin.
- Mantarı ince ince doğrayıp haşlayın.
- Patates püresine ilave edip karıştırın.
- Miflöy hamurlarını biraz açın.
- Fırın tepsisine miflöy hamurlarını tepsinin zeminini kapatacak şekilde yerleştirin.
- Üstüne hazırladığınız püreli karışımın yarısını ilave edin.
- Dilimlenmiş kaşar peynirini pürenin üzerini kapatacak şekilde dizin.
- Kalan püreli karışımı da ilave edip 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
- Dilerseniz fırına vermeden önce üzerine kaşar rendesi serpin.
- Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
|