ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mantarlı Gül Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133383)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:28 AM

Mantarlı Gül Böreği
 

Süre 70 dk. Kaç Kişilik 10 Yöntem


Yarım kilo yufka
1 Adet soğan
4 Çorba kaşığı margarin
200 gr kıyma
100 gr mantar
2 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
2 Diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 Adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı
  • Soğanı ince ince kıyıp, margarinle birlikte kavurun.
  • Mantarları temizleyip, ince ince kıyın ve kıymalı harca ekleyin.
  • Mantarlar pişene dek kavurmaya devam edin ve piştikten sonra ateşten alın.
  • Ayrı bir kapta havucu rendeleyip, 2-3 dakika haşlayın.
  • Haşlanmış bezelye ve havucu da kıymalı mantarlı karışıma ekleyip, karıştırın.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz karabiber serpip, tekrar karıştırın.
  • Yufkaları üst üste koyup, dötde bölün.
  • Büyük üçgen şeklinde kesilmiş yufkanın ortasına 2 çorba kaşığı bezelyeli harçtan koyun.
  • Elinizle yufkayı büzüştürerek bir araya toplayın.
  • Yufkanın bir ucunu etrafında dolayıp, gül şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine 1 adet yumurtanın sarını sürün.
  • Orta ısılı fırında yufkalar pembeleşene dek pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.