Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:28 AM |
Mantarlı Gül Böreği
Süre 70 dk. Kaç Kişilik 10 Yöntem
Yarım kilo yufka
1 Adet soğan
4 Çorba kaşığı margarin
200 gr kıyma
100 gr mantar
2 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
2 Diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 Adet yumurtanın sarısı
Hazırlanışı- Soğanı ince ince kıyıp, margarinle birlikte kavurun.
- Mantarları temizleyip, ince ince kıyın ve kıymalı harca ekleyin.
- Mantarlar pişene dek kavurmaya devam edin ve piştikten sonra ateşten alın.
- Ayrı bir kapta havucu rendeleyip, 2-3 dakika haşlayın.
- Haşlanmış bezelye ve havucu da kıymalı mantarlı karışıma ekleyip, karıştırın.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz karabiber serpip, tekrar karıştırın.
- Yufkaları üst üste koyup, dötde bölün.
- Büyük üçgen şeklinde kesilmiş yufkanın ortasına 2 çorba kaşığı bezelyeli harçtan koyun.
- Elinizle yufkayı büzüştürerek bir araya toplayın.
- Yufkanın bir ucunu etrafında dolayıp, gül şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine 1 adet yumurtanın sarını sürün.
- Orta ısılı fırında yufkalar pembeleşene dek pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
|