 |
|
Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:28 AM |
Mantarlı Taş Ekmeği
Süre 45 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem
1 Paket yaş maya
2 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Su bardağı süt
Alabildiği kadar un
İçi İçin:
1 Çorba kaşığı margarin
250 gram kıyma
1 Adet soğan
2 Adet biber
Yarım kg mantar
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Kaşar peyniri
Hazırlanışı- Ön hazırlık olarak 1 paket yaşmayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı şekerle aynı kaseye koyup kabarmasını bekleyin.
- 1 su bardağı süt ve kalan 1.5 su bardağı suyu derin bir kaseye alın.
- Bu karışımın üzerine, kabaran mayalı karışımı ilave edin.
- Boza kıvamına gelene kadar unu eleyerek dökün.
- Kasenin etrafını ve üzerini bir bez örtüyle sarıp yarım saat bekleyin.
- Bu arada teflon tavada bir miktar ayçiçek yağını kızdırın.
- Hamurdan birer kepçe alarak, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökün.
- Çevirerek arkalı önlü pişirin.
- Pişirme işlemi tamamlanınca, içini hazırlayın.
- 1 çorba kaşığı margarini tavada eritin.
- Soğanı yemeklik doğrayıp, kıymayla beraber yağda kavurun.
- Üzerine ince ince doğranmış biber, tuz ve karabiberi koyun.
- Hepsini karıştırın.
- Biberler pişince, küçük küçük doğradığımız mantarları ekleyin.
- Mantarlar bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
- Taş ekmeklerini tepsiye yerleştirin.
- Üzerine kıymalı-mantarlı karışımı yayın.
- En üste dilimlenmiş kaşar peynirini yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirip, servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.