ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mantarlı Taş Ekmeği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133382)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:28 AM

Mantarlı Taş Ekmeği
 

Süre 45 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem


1 Paket yaş maya
2 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Su bardağı süt
Alabildiği kadar un
İçi İçin:
1 Çorba kaşığı margarin
250 gram kıyma
1 Adet soğan
2 Adet biber
Yarım kg mantar
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Kaşar peyniri

Hazırlanışı
  • Ön hazırlık olarak 1 paket yaşmayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı şekerle aynı kaseye koyup kabarmasını bekleyin.
  • 1 su bardağı süt ve kalan 1.5 su bardağı suyu derin bir kaseye alın.
  • Bu karışımın üzerine, kabaran mayalı karışımı ilave edin.
  • Boza kıvamına gelene kadar unu eleyerek dökün.
  • Kasenin etrafını ve üzerini bir bez örtüyle sarıp yarım saat bekleyin.
  • Bu arada teflon tavada bir miktar ayçiçek yağını kızdırın.
  • Hamurdan birer kepçe alarak, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökün.
  • Çevirerek arkalı önlü pişirin.
  • Pişirme işlemi tamamlanınca, içini hazırlayın.
  • 1 çorba kaşığı margarini tavada eritin.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp, kıymayla beraber yağda kavurun.
  • Üzerine ince ince doğranmış biber, tuz ve karabiberi koyun.
  • Hepsini karıştırın.
  • Biberler pişince, küçük küçük doğradığımız mantarları ekleyin.
  • Mantarlar bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
  • Taş ekmeklerini tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine kıymalı-mantarlı karışımı yayın.
  • En üste dilimlenmiş kaşar peynirini yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirip, servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.