Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:29 AM |
Oduncu Böreği
Süre 35 dk. Kaç Kişilik 5 Yöntem
10 Adet mantar
1 Adet havuç
5 Adet taze soğan
1/3 Paket soya filizi
3 Çorba kaşığı soya sosu
3 Adet yufka
1 Su bardağı soya yağı
Yarım su bardağı su
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
Hazırlanışı http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg- Havucu kazıyıp, yıkadıktan sonra rendeleyin.
- Diğer sebzeleri küçük küçük doğrayın.
- Teflon tavaya soya yağının yarısını koyun.
- Sebzeleri 3 çorba kaşığı soya yağında kavurun.
- 3 çorba kaşığı soya sosunu ilave edin.
- Tencereyi ocaktan alın.
- Küçük bir kasede soya yağının kalanını, yarım su bardağı su ve 1 adet yumurta sarısını çırpın.
- Yufkaları üçgen biçiminde kesin.
- Yumurtalı harcı kestiğiniz üçgenlerin içine iyice yayın.
- Kesilen yufkanın geniş tarafına sebzeli harcı koyun.
- Sigara böreği gibi sarın.
- Böreği önce çırpılmış yumurta akına, sonra galeta ununa bulayın.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin.
- Sıcak olarak ervis yapın.
|