Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:29 AM |
Paçanga Böreği
Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem
2 Adet yufka
150 Gr pastırma
1 Adet domates
1 Adet dolmalık biber
1 Tutam maydanoz yaprağı
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı- Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin.
- Pastırmaları ince ince dilimleyin ve teflon tavaya koyarak 1-2 dakika sote edin.
- Yufkanın geniş kenarına pastırmayı koyun, üzerine 1 dilim domates ve kesilmiş biber koyun.
- En son kıyılmış maydanoz serpiştirin ve yufkayı kalın bir sigara böreği şeklinde sarın.
- Tüm yufkalar bitene kadar bu aşamayı uygulayın.
- Yufkalar bittikten sonra kızgın yağa atarak altlı üstlü kızartın.
- Soğutmadan sıcak olarak servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.