Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:31 AM |
Peynirli Pide
Süre 45 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem
Hamuru için :
750 Gr un (6 su bardağı)
250 Gr tereyağı veya margarin
250 Gr yoğurt
1 Adet yumurta
2 Çay kaşığı tuz
2 Çay kaşığı kabartma tozu
Harcı için :
400 Gr beyaz peynir
1 Adet yumurta
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Kırmızı biber
Üzerlerine sürmek için yumurta sarısı
Hamurun bekletilme süresi : 1 saat
Hazırlanışı- Unu kabartma tozuyla beraber hamur açacağınız yere eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
- Küp küp kesilmiş yağ, yoğurt, yumurta ve tuzu katın.
- Hamur haline gelene dek yoğurun (gerekirse su ilave edin).
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
- Üzerine nemli bez örterek, 1 saat kadar bekletin.
- Bu sürenin sonunda her parçayı yarım santim kalınlığında açın.
- Ortasına maydanoz, rendelenmiş beyaz peynir, kırmızı biber ve yumurtayı karıştırarak hazırladığınız harçtan koyun.
- Hamurun ortasını boş bırakmak suretiyle kenarlarını üste doğru katlayıp, bastırın.
- Uçlarına yuvarlayın ve kayık şekli verin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Sıcak fırında kızarana dek pişirin.
|