Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:31 AM |
Peynirli Bohça Böreği
Süre 40 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
1 Su bardağı süt
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Alabildiğince un
Hamura süslemek için:
150 Gr margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzerine:
1 Adet yumurtanın sarısı
İçine:
200 Gr beyaz peynir
Maydanoz
Hazırlanışı- Geniş bir kapta sütü, yumurtayı, yağı, tuzu ve unu iyice karıştırın.
- Malzemeler özleşene ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hamuru ceviz büyüklüğünde 12 eşit parçaya ayırın.
- Bu hamurları tek tek açın.
- Üzerlerini margarin ve sıvıyağ karışımından sürün.
- Açtığınız hamurları üçer üçer ve üst üste dizin ve 4 adet hamur grubu elde edin.
- Yaklaşık yarım saat bu şekilde bekletin.
- Daha sonra hamurları daha büyük bir yufka olacak şekilde açın.
- Açtığınız 4 Adet yufkayı tek tek bohça şeklinde katlayın.
- Yaklaşık yarım saat bekletin.
- Orta incelikte açın.
- Yufkayı dört parça olacak şekilde kesin.
- Parçaların ortasına peynir ve maydonoz karışımından koyun.
- Bohça şeklinde kapatın.
- Üzerlerine yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün.
- Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreklerin üzeri pembeleşene dek servis yapın.
|