ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pırasalı Çin Böreği II (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133359)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:32 AM

Pırasalı Çin Böreği II
 

Süre 60 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem


3 Adet yufka
2 Adet yumurta akı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
4-5 Çorba kaşığı sıvıyağ
150 gr kıyma
3-4 Adet orta boy pırasa
1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy soğan
3 Adet beyaz lahana yaprağı
1.5 Su bardağı süt
1 Kase galeta unu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Öncelikle böreğin içini hazırlayın.
  • Soğanı iyice kıyıp, 4-5 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun.
  • Ardından çok ince doğranmış lahanayı ve rendelenmiş havucu soteleyin.
  • 2 Dakika sonra kıymayı ve çok ince doğranmış pırasayı da ekleyin.
  • Tuz ve karabiber serpip, kavurun.
  • Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın.
  • Yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyip, tekrar çırpın.
  • İlk yufkayı serip, üzerine yumurta aklı karışımdan sürün.
  • Tüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin.
  • Üçüncü yufkanın üzerine hiçbir şey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen oluşacak şekilde kesin.
  • Bu üçgenlerin geniş tarafına sebzeli harçı koyun.
  • Yan kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde sarın.
  • Börekleri sütün içinde 5 dakika bekleterek galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin.
  • Orta dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.