Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:32 AM |
Pırasalı Çin Böreği II
Süre 60 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem
3 Adet yufka
2 Adet yumurta akı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
4-5 Çorba kaşığı sıvıyağ
150 gr kıyma
3-4 Adet orta boy pırasa
1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy soğan
3 Adet beyaz lahana yaprağı
1.5 Su bardağı süt
1 Kase galeta unu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı- Öncelikle böreğin içini hazırlayın.
- Soğanı iyice kıyıp, 4-5 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun.
- Ardından çok ince doğranmış lahanayı ve rendelenmiş havucu soteleyin.
- 2 Dakika sonra kıymayı ve çok ince doğranmış pırasayı da ekleyin.
- Tuz ve karabiber serpip, kavurun.
- Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın.
- Yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyip, tekrar çırpın.
- İlk yufkayı serip, üzerine yumurta aklı karışımdan sürün.
- Tüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin.
- Üçüncü yufkanın üzerine hiçbir şey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen oluşacak şekilde kesin.
- Bu üçgenlerin geniş tarafına sebzeli harçı koyun.
- Yan kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde sarın.
- Börekleri sütün içinde 5 dakika bekleterek galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin.
- Orta dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirin.
|