Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:32 AM |
Pırasalı Çin Böreği I
Süre 45 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem
1 Kilo yufka
500 gr pırasa
1 Kilo kereviz
3 Adet havuç
250 gr kıyma
3-4 Dal dereotu
100 gr dil peyniri
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg- Pırasaları temizleyip, yıkadıktan sonra ince ince kıyın.
- Kereviz ve havuçları temizledikten sonra rendeleyin.
- Kıymayı kavurun.
- Pırasa, havuç ve kerevizi ilave edin ve sebzeler pembeleşene dek kavurun.
- Ateşten alıp, ılınmasını bekleyin.
- Dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Yufkaları 6 eşit parçaya bölerek hazırladığınız harcı paylaştırın.
- Harcın üzerine kalem gibi kestiğiniz dil peynirlerini yerleştirip, gevşek bir sigara böreği şeklinde sarın.
- Önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak yağda kızartın.
- Sıcak olarak servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.