Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:33 AM |
Sebzeli Börek I
Süre 40 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
3 Adet yufka
1 Su bardağı iç bezelye
1 Orta boy rendelenmiş patates
1 Su bardağı rendelenmiş havuç
2 Dal taze soğan
1 Çay bardağı rendelenmiş peynir
1 Kahve fincanı margarin
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Su bardağı su
1 Adet yumurta
1 Çay kaşığı tuz
Karabiber, çörekotu
Hazırlanışı- Bezelye,havuç ve patatesi ayrı kaplarda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.
- Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın.
- Haşlanmış sebzeler, taze soğan, peynir, yumurta akı, karabiber ve tuzu bir kasede karıştırın. Margarini eritip soğutun.
- Su ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.
- Yufkaları geniş şeritler halinde
- kesip margarinli karışımı üzerlerine sürün.
- Herbirinin ucuna sebzeli karışımdan 1 yemek kaşığı yerleştirip muska şeklinde sarın.
- Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız börekleri dizin.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
|