Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:35 AM |
Tavuklu Börek
Süre 45 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
1 Kemiksiz tavuk göğüs eti
2 Kuru soğan
1 Çay kaşığı dolma baharı
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
5 Yufka
Çörekotu
3 Çorba kaşığı margarin
1 Yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı- Tavuğu haşlayıp süzün.
- Tavuk suyundan 2 kaşık ayırıp, eti tel tel ayırın.
- Soğanları küp küp doğrayın.
- 1 kaşık margarini eritip soğanları soteleyin.
- Dolmalık fıstık, kuş üzümü, tavuketi ve ayırdığınız tavuk suyunu ekleyin.
- Tuz, karabiber, dolma baharı ve tarçını serpin.
- Yufkanın birini tezgaha serin.
- Kalan 2 kaşık margarini ritip yufkayı biraz yağlayın.
- İkiye katlayıp 4 parçaya kesin.
- Her parçaya iki çorba kaşığı harç yayıp kalın bir sigara böreği şeklinde sarın.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
- Hazırladığınız börekleri soğuk su dolu bir kaseye batırıp çıkarın ve tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
- Orta ısılı fırında 20 dakika pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
|