| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:36 AM |
Tavuklu Yastık Böreği
Süre 45 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem
2 Yufka
1 Domates
2 Tavuk göğüs eti(haşlanmış ve ufak didiklenmiş)
2 Çorba kaşığı mayonez
1 Havuç
2-3 Sivribiber
1 Çorba kaşığı haşlanmış bezelye
1 Yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı çörekotu
Tuz
Karabiber
Sos İçin:
1 Kahve fincanı eritilmiş tereyağı
1 Yumurta
1 Çay bardağı yoğurt
Hazırlanışı- İki yufkayı üst üste yerleştirin.
- 8 Üçgen parçaya kesin.
- Havuç, domates ve biberleri çok ufak doğrayıp didiklenmiş tavuketi, mayonez, bezelye, tuz ve karabiberle karıştırarak harcınızı hazırlayın.
- Bir kapta eritilmiş tereyağı, yoğurt ve yumurtayı karıştırıp sosu hazırlayın.
- Küçük kare şeklinde bir kaseyi yağlayın.
- Üçgen parçayı uzun kısmı kasenin tabanına gelecek şekilde yerleştirin.
- Hazırladığınız yoğurtlu sosla yufkayı ıslatın.
- Tavuklu harçtan ilave ederek tekrar yoğurtlu sosla ıslatın.
- Yufkanın dışarda kalan uçlarını bohça şeklinde kapatın.
- Yağlanmış bir fırın tepsisine kaseyi ters çevirin, böylece böreğin düz kısmı üste gelecektir.
- Bütün yufka parçalarına aynı işlemi uygulayın.
- Hazırladığınız böreklerin üstüne çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin.
|